Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 30 september 2015

Chauffeur die voor de 8ste keer dronken achter het stuur zat, waarbij hij een baby doodreed, krijgt 12 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid......

Mensen ik snap 't af en toe niet meer. Gisteren werd een man veroordeeld, tot een paar jaar gevangenisstraf en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor 12 jaar, daar hij voor de 8ste dronken achter het stuur zat. Bij die laatste keer reed hij een baby dood en raakte de vader van de baby zwaar gewond.......... De man stond met zijn kind in een kinderwagen op de stoep......

Ik ben tegen het '3 strikes out' gekloot in de VS, maar wat betreft de ontzegging van de rijbevoegdheid, zou ik na 3 keer, toch een definitieve intrekking van de rijbevoegdheid willen zien (en na 1 keer, als een automobilist iemand bezopen doodrijdt, dan wel invalide achterlaat). Bovendien heeft deze man een groot aantal andere verkeersovertredingen begaan........ De auto is in handen van dit soort idioten een moordwapen!!!

Al moet gezegd worden, dat het autorijden op jaarbasis 18.000 vroegtijdige overlijdens veroorzaakt. Een vroegtijdige dood na een vaak akelig ziekbed, dit wordt veroorzaakt door de uitstoot die auto's produceren........... Waaraan toegevoegd kan worden, dat in diezelfde periode een flink aantal kinderen, long- en luchtwegklachten oplopen, door datzelfde autoverkeer. Met andere woorden: als automobilist ben je mede verantwoordelijk voor de vroegtijdige dood van heel wat mensen....... Maar ik geef toe, dat de zaak van de  dronken chauffeur, 'wel wat verder gaat'.

Nogmaals: alcohol is een harddrug, die vergeleken met andere harddrugs verreweg de meeste schade aanricht, direct en indirect, zowel individueel als maatschappelijk!!

Voor meer berichten met/over rijbevoegdheid, alcohol achter stuur, autorijden, strafrecht, straffen, verkeersboetes, en/of onrecht, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten