Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 14 september 2015

Amba Zeggen, economie verslaggever AVROTROS, stelt overheid aansprakelijk voor (bijna) faillissement van Ballast Nedam....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Hoorde afgelopen donderdag de economie 'deskundige' van AVROTROS, Amba Zeggen, over bouwmaffia bedrijf Ballast Nedam (Radio1 rond 15.27 u.) dat zo goed als failliet is, nadat een Turkse opkoper het bod op de aandelen met een gigantisch percentage, naar beneden heeft bijgesteld.

De enorme kuttekop Zeggen durfde de overheid de schuld te geven van de ellende bij Ballast Nedam, daar die altijd zo goedkoop mogelijke contracten afsluit en ondernemers daarom maar onder de kostprijs duiken...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Dus de top van die bedrijven verdient zich helemaal scheel, maar zijn te dom om te begrijpen, dat je nooit onder de kostprijs kan aanbieden, daar je anders failliet gaat....... Nog een argument, om de topinkomens als de bliksem echt aan te pakken!!! Zolang dit soort bedrijven hun top nog steeds onbeschoft veel kunnen betalen en deze bedrijven de bouw van bijvoorbeeld huizen, minstens een keer over de kop t.o.v. buitenlandse firma's aanbieden en opleveren (de bouwfraude, verboden onderlinge prijsafspraken, gaat onverminderd voort....), gaat het wel heel ver, om de overheid de schuld in de schoenen te schuiven, dat het slecht gaat......

Vergeet daarnaast niet, dat diezelfde bouwmaffia gemene zaak maakte en maakt met o.a. wethouders, om zoveel mogelijk goedkope sociale huurwoningen te slopen en daar minder huizen, maar wel veel duurdere huizen voor terug te bouwen. VVD opperkloot Blok stimuleert, zoals zijn voorgangers dat deden, deze gang van zaken, terwijl hij daarnaast ook nog eens de verkoop van hele blokken sociale huurwoningen aan buitenlandse investeerders stimuleert....... Met dit alles wordt de woningnood nog meer vergroot en kunnen de prijzen nog verder omhoog...... De vluchteling worden door xenofoben nu al aangewezen als degenen, die een veel te groot beslag leggen op de bestaande voorraad sociale huurwoningen............. Met andere woorden: de overheid (lokaal en landelijk) plus de bouwmaffia zijn oorzaak voor het haatzaaien tegen een getraumatiseerde minderheid, door het bewust creëren van woningnood en die nood nog verder te verdiepen..........

Nee, de overheid geeft met die goedkoopste gunningen, een perverse prikkel aan de bouwmaffia, aldus Zeggen...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Hoewel, als je beweert dat de marktwerking ongelofelijk veel ellende bracht en brengt, kan ik het daar wel mee eens zijn, maar dan heb je het natuurlijk niet over bedrijven als Ballast Nedam, waar de onbeschofte top, de ene blunder op de ander stapelt.....!!!!!!!

Voor meer berichten over/met Amba Zeggen, Blok, Ballast Nedam, woningnood, huurliberalisatie, afbraak sociale huurwoningen en/of topinkomens, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten