Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 29 juli 2015

Lakeman nagelt toezichthouder DNB aan de paal!!

Eenmans-actiegroep Pieter Lakeman heeft gisteren een andere 'mooie kant' van toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB) naar buiten gebracht. Na onderzoek van een jaar, concludeerde Lakeman, dat het toezicht van DNB amateuristisch en niet onafhankelijk is. Het betreft hier de controle van DNB op de geschiktheid van bestuurders en commissarissen, voordat deze figuren worden aangesteld.

Kandidaten worden in de meeste gevallen afgewezen, als hun beleggingsstrategie afwijkt van wat DNB wenselijk vindt. Onafhankelijke kritische denkers zouden hierdoor steeds vaker ongeschikt worden bevonden, terwijl de trouwe, niet kritische, jaknikkers de meerderheid behouden.

Met andere woorden: De Nederlandse Bank laat ten overvloede nog eens zien, dat het een waardeloze toezichthouder is en houdt bovendien figuren aan de knoppen, die op z'n zachtst gezegd de fundering zijn voor een volgende kredietcrisis.....
Ongelofelijk!

Lakeman neemt het in deze zaak vooral op voor kleine pensioenfondsen, verzekeringen en banken, die zich benadeeld voelen door de handelswijze van DNB.

Voor meer berichten met Lakeman, De Nederlandse Bank, Klaas Knot (daar hij opperhoofd met 3 veren is van DNB), Wellink (daar hij de grote prutser was, die als DNB toezichthouder ons en de Grieken zoveel ellende heeft gebracht), toezichthouder, bankencrisis en/of kredietcrisis, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten