Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 21 juli 2015

Vierdaagse met 'milieuvriendelijk vuurwerk...' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Las gisteren dat Dream Fireworks een vuurwerkshow heeft vertoond t.b.v. de Vierdaagse van Nijmegen. Dit gebeurde met 'milieuvriendelijk vuurwerk', aldus Frits Pen van Dreamwork Fireworks (zonder Engelse naam kom je er niet, zelfs niet met 'milieuvriendelijk vuurwerk...' ha! ha! ha!).

Welnu, over dat 'milieuvriendelijk' had Pen nog wel iets te zeggen. "Vuurwerk blijft vervuilend voor het milieu", zo stelde deze drollenpoetser. Maar het is wel 12 tot 15% milieuvriendelijker dan gewoon vuurwerk, zo vervolgde Pen, die nog net wilde prijsgeven dat er één metaal uit het vuurwerk is gehaald........

Wat een oplichter! Er is maar één milieuvriendelijk soort vuurwerk: het vuurwerk dat niet gemaakt en derhalve niet afgestoken kan worden...... Het is toch te zot voor woorden, dat bij elke 'braderie' en ieder evenement (en niet 'event'), een vuurwerkshow vertoond moet worden. Terwijl het jaarlijkse totaal achterlijke vuurwerk afsteken tijdens en voor oud & nieuw, bijna een keer zoveel vervuiling oplevert, dan de hoogovens in IJmuiden in één jaar tijd produceren. Vergeet niet dat er alleen in Nederland zo'n 18.000 mensen vroegtijdig (en meestal akelig) overlijden aan de gevolgen van de uitstoot, door auto's geproduceerd...... Waarbij een groot aantal kinderen long- en luchtwegklachten oploopt ten gevolge van diezelfde uitstoot!! Daar komt jaarlijks het vuurwerk van oud & nieuw, plus dat van allerlei suffe evenementen nog overheen, met een gigantisch aantal zwaar giftige en milieuvervuilende stoffen, waaronder het zwaar kankerverwekkende strontium.... Te zot voor woorden!!

Nog eens ten overvloede blijkt dat de gezondheid van de bevolking ver achterloopt op de belangen van de ondernemers, m.a.w. de centen gaan ver voor op uw veiligheid en gezondheid, met dank aan uw politici en al helemaal aan kabinet Rutte 1 en 2, plus alle partijen die deze waardeloze kabinetten steunden en steunen......... Maar wel druk lopen doen, over meeroken..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Wat een vuile oplichters!!

Voor meer vuurwerk berichten, klik op het label vuurwerk en/of vuurwerkoverlast, onder dit bericht. Voor meer berichten over de uitstoot door autorijden, klik op dat label, of: luchtvervuiling, zorgkosten, 80 kilometerwegen, maximum snelheid, Schultz van Haegen en/of volksgezondheid en economie (versus...).

1 opmerking: