Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 19 juli 2015

Schippers kleedde de GGZ uit: burn-out treft 1 op de 8 arbeiders en 'ondernemers........'

Las vrijdag op DeOndernemer.nl, dat 1 op de 8 arbeiders (ook witte boorden arbeiders!) aan een burn-out lijdt, dit aantal zou bij 'ondernemers' (lees: hoofdzakelijk zogenaamde zzp'ers) nog hoger liggen. Het bericht klopte niet helemaal, daar er werd gemeld dat langdurige stress en burn-out de oorzaak zijn, van dit hoge aantal mensen met een burn-out. Langdurige stress veroorzaakt een burn-out!

Geweldig hè, onze inhumane, neoliberale prestatiemaatschappij!! Benieuwd wat de kosten zijn voor de zorg, in dit geval de GGZ..... Oh ja, dat zal wel meevallen, daar hare psychopathische kwaadaardigheid Schippers al maatregelen heeft genomen voor deze kosten opdrijvende kwaal, door fikse bezuinigingen en hoge eigen bijdrages te verlangen......* Dat laatste is dan nog eens extra leuk voor die mensen die aan een burn-out lijden, daar ze meestal toch al razendsnel in de financiële problemen raken...... Wat wil je met de achterlijk hoge huren die moeten worden betaald, of de mensen met een koophuis, dat 3 keer te duur is voor hun portemonnee (terwijl de meeste van die huizen, ook nog eens een keer of drie te hoog in prijs zijn gewaardeerd), om nog maar te zwijgen over de peperdure verplichte zorgverzekeringen en de lokale, regionale en landelijke belastingen, die de pan uitrijzen!!!

*  Bovendien hebben deze bezuinigingen ook nog eens het effect, dat mensen vanwege de kosten, de GGZ zorg mijden........ Ondernemers eisen van hun arbeiders, dat ze hoger dan de top van hun kunnen presteren, terwijl ze in verhouding amper hoeven bij te dragen, als het spaak loopt met zo'n arbeider en deze met een burn-out komt te zitten!!

Voor meer berichten over burn-out, GGZ, zorgkosten, prestatiemaatschappij en/of stress, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten