Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 15 juli 2015

Hoger beroep van Milieudefensie tegen Shell (en vice versa) is uitgesteld tot 27 oktober......

Gisteren had het hoger beroep behandeld moeten worden van Milieudefensie tegen Shell, waarin Milieudefensie inzage eiste in interne Shell documenten. Milieudefensie hoopt daar aanwijzingen te vinden voor de nalatigheid van Shell, inzake het ontstaan van de olielekkages, die een aantal Nigeriaanse dorpen hebben vervuild.

Shell op haar beurt, wil de rol van de Nederlandse rechter inzake het handelen van het bedrijf in Nigeria, ter discussie stellen. Zodat het zich kan richten op de Nigeriaanse rechter, die het al half in de zak heeft, zoals de hele overheid van dat land.......

De rechter heeft de behandeling uitgesteld...... Ach ja, de zaak loopt pas zo'n jaar of 8........
Koninklijke Shell..... Wat wil je met het voorafgaande 'Koninklijke': willekeur, onbeschoft handelen, uitbuiting en onrecht, zijn dan gegarandeerd!!!
Ongeloofwaardig en beschamend!!

Milieudefensie hoopt dat het uitstel een zorgvuldige behandeling van het hoger beroep door de rechter zal opleveren (in het voordeel van Milieudefensie), ik vrees dat dit ijdele hoop is..........

Voor meer berichten over Shell, Nigeria, Nigerdelta (het gebied waar de vervuiling plaats heeft gevonden en nog steeds schijnt plaats te vinden) en/of Milieudefensie, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten