Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 21 juli 2015

Vlaamse regering verhoogt elektriciteitsprijs vanwege 'te veel verstrekte subsidie' op groene energie........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Op de Belgische zender Radio1, afgelopen zaterdagmiddag (12.00 u.) het nieuwsbericht, dat de Vlaamse regering de elektriciteitsprijs gaat verhogen met 6%, waarna er nog een verhoging van de btw bovenop komt. De Vlaamse regering verklaarde dat de 6% verhoging nodig is, omdat er te veel subsidie is verstrekt op duurzame energie......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Nu ga ik ervan uit, dat de Vlaamse regering onder subsidieverstrekking op duurzame energie, de subsidie op zonne- en windenergie verstaat en niet de immens veel grotere bedragen, die deze regering betaalde voor subsidies op fossiele en kernenergie.......* Voor de goede orde en zoals u in de link kan lezen, wordt er oneindig meer subsidie verstrekt op alleen al fossiele energie..... Hoewel je er bijna op kan wachten, dat kernenergie door de Vlaamse regering wel wordt gezien als 'duurzaam', terwijl kernenergie natuurlijk het tegenovergestelde van duurzaam is..... Zo is er nergens ter wereld ooit één kerncentrale afgebroken, omdat dit onbetaalbaar is, om over de smerige winning van uranium maar te zwijgen.... De oude kerncentrales en opslag van kernafval, zullen dus minstens tienduizend jaar bewaakt moeten worden, nadat de boel te radioactief is geworden, om daar nog langer zonder gevaar te kunnen werken............

Buiten dat: de Vlaamse regering maakte dus een gigantische budgettaire fout en laat de bevolking doodleuk weten, dat ze fiks meer moeten gaan betalen....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Dan nog: veronderstel dat die subsidie echt alleen naar wind- en zonne-energie ging, hoe denkt de Belgische regering de schade te kunnen betalen en verhalen, voor de zich al voltrekkende klimaatverandering???** Klimaatverandering voor een heel groot deel veroorzaakt door gebruik van fossiele energie.... Uiteraard wordt daar geen cent voor uitgetrokken. Daar wordt zonder enige verklaring de belasting voor verhoogd, maar pas als het echt te laat is, omdat de neoliberale regeringen, die al v.a. de 90er jaren, een fiks deel van de westerse regeringen domineren, ondanks al hun valse praatjes, schijt hadden en hebben aan de klimaatverandering!!!!

Overigens krijgen de bedrijven een prijsverhoging op de energie van, houdt u vast: 2%!!, logisch natuurlijk want zij kiezen het parlement tenslotte en het bedrijfsleven verbruikt praktisch geen energie!!! Of vergis ik me nu???

* Zie: 'Energie subsidie 'sprookjes.........''

** Toevallig werd vandaag gemeld, dat de opwarming van de aarde dit jaar weer alle records gaat breken, terwijl er net een half jaar op zit...... De temperatuur gaat dan ook niet, zoals voorheen, met honderdsten van een procent omhoog, maar voor dit jaar wordt nu al over een temperatuurverhoging met 0,12% gesproken!!

Voor meer berichten over de klimaatverandering, opwarming, kernenergie, kerncentrale en/of stress-test kerncentrales, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten