Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 5 juli 2015

Spanje (alweer) op weg naar het fascisme.........

'In de strijd tegen het terrorisme' is er in Spanje een wet aangenomen, waarmee gigantische boetes en gevangenisstraffen (bij het niet betalen van de boete, volgt uiteraard altijd gevangenisstraf...), uitgedeeld kunnen worden. Boetes van meer dan € 20.000,-- zijn geen uitzondering, onder de nieuwe wetgeving.

De wet zet een aantal democratische rechten aan de kant, zoals:
  • Het recht op vreedzaam demonstreren. 
  • Mensen helpen die zich verzetten tegen hun huisuitzetting, dus het helpen van mensen in nood..... In Spanje zijn de laatste jaren ongelofelijk veel mensen, door de schuld van de banken (onverantwoorde hypotheekverstrekkingen), op straat gezet. Hier is veel verzet tegen en er wordt door een groot aantal mensen hulp geboden bij het verzet tegen deze huisuitzettingen...........
  • Tijdens gebeurtenissen als demonstraties, foto's nemen van agenten. Dit gebeurt vooral als agenten weer eens volkomen onterecht groot geweld gebruiken tegen vreedzame demonstranten, daarvoor bewijs materiaal verzamelen is nu dus een misdaad in Spanje................... 
  • Protest tegen kerncentrales is helemaal verboden, ook in geschrift!!!! 
U leest 't goed, al deze zaken (en er zijn gegarandeerd nog een aantal zaken te noemen, waar deze wet op van toepassing is) worden gelinkt aan 'terrorisme....' ha! ha! ha! ha! ha! Kortom Spanje is hard op weg, weer een fascistische staat te worden, ongelofelijk!!

Onbegrijpelijk dat bij de EU niet onmiddellijk de pleuris uitbrak, op dit bericht....... Het teken, dat men het in Brussel allemaal wel best vindt....... Op naar een EU maatschappij als de Chinese, waar je alleen recht hebt om te werken en belasting te betalen....... Een maatschappij waar het uiten van je mening, bijvoorbeeld kritiek leveren op de overheid, als misdaad wordt gezien.....!!!

Bron o.a Lex Rietman, Spanje correspondent, op 30 juni, in de middag, op Radio1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten