Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 1 juli 2015

Mitch Henriquez en de verstikkende behandeling die hij van de Haagse politie kreeg: rellen in de Schilderswijk.......

Afgelopen maandagavond vanaf een uur of 23.00 u. om de haverklap een politiehelikopter boven een deel van het centrum van Den Haag. Dat gebeurt wel vaker, want men wil niet achterlopen op de politie in de VS, wat betreft inzet van dit soort zwaar vervuilend vliegend tuig (de lucht in Den Haag is al behoorlijk vies, zonder zo'n onding in de lucht). Er hoeft maar iets te gebeuren en zo'n helikopter hangt rustig een uur of zelfs langer in de lucht boven en/of in de omgeving van je huis. Dit nog buiten de traumahelikopters die bij tijd en wijle op MCH Westeinde landen.... Rond 1.40 u., dus gisternacht begon ik toch echt flink pissig te worden, om de zoveel minuten kwam die klote helikopter weer in de buurt van m'n huis. Politie gebeld, wat is er aan de hand? Een aardige dame, enigszins aangeslagen, stond met  te woord en zij vertelde dat er rellen waren in de Schilderswijk, e.e.a. was flink uit de hand gelopen en daarom was die helikopter continu in de lucht, 'om haar collega's op de grond te helpen..........' ha! ha! ha! ha! ha! Wat zo'n lucht- en geluidsvervuilende helikopter daar 's nachts ook maar iets kan betekenen, is me een raadsel....... Op de radio hoorde ik, dat er vanwege de dood van Henriquez een opstootje was ontstaan en dat was 'een beetje uit de hand gelopen'.

Volgens buurtbewoners en andere getuigen was de politie met de gewelddadigheden begonnen, omdat een aantal agenten de idee hadden, dat ze in het nauw waren gedreven.... Let wel, volgens diverse getuigen, was er op dat moment geen sprake was van enige agressie, anders dan boosheid op de agenten, die 'iets te vaak' laten zien, dat ze op z'n zachtst gezegd niet zo houden van minderheden, die niet helemaal, of helemaal niet de 'gewenste' huidskleur hebben....

Gistermiddag hoorde ik nog een reactie van VVD praalhans burgemeester van Aartsen, deze gooide het op wat relschoppers van buiten de Schilderswijk..... Hij had een bezoek gebracht aan de Schilderswijk en daar met bewoners en politie gesproken....... Van Aartsen is ook verantwoordelijk voor het politiebureau De Heemstraat (Schilderswijk) en als zodanig heeft hij al jaren niets gedaan aan het discriminerende gedrag van het politiepersoneel dat dit bureau De Heemstraat bemenst, terwijl het al jaren bekend is, dat daar niet al te frisse personen deel uitmaken van het politiekorps. Een jaar of twaalf geleden, namen zelfs een flink aantal agenten van dit bureau, die afkomstig waren uit minderheden, hun ontslag, daar hen het dagelijks pesten en gediscrimineerd worden door (witte) collega's, volkomen de strot uitkwam.........

In het onvolprezen duffe mediaforum op Radio1 gistermorgen, de conservatieve koekenbakker Bart jan Spruyt en de neoliberale, inhumane helleveeg Zwagerman. Spruyt begon meteen 'leuk', toen dit onderwerp ter sprake kwam, hij had de filmpjes gezien*, maar kon niet zeggen, of de man op de grond, waar de agenten bovenop leken te zitten, laveloos (van de alcohol) was of niet....... Alsof het het bij laveloos zijn, nodig is dat een agent of vijf hem op de grond in bedwang houden........ Het is dat 't zo triest is, anders zou je je kapot lachen!

Zwagerman moest natuurlijk snel het woord nemen, zoals ze altijd pleegt te doen en zij stelde dat het niet 'in de zwarte piet discussie' getrokken moet worden, terwijl ze anders de woorden 'zwarte piet discussie' niet wenst te horen, daar gekleurde Nederlanders niet moeten zeuren over discriminatie als het om zwarte piet gaat..... Ze is zelf namelijk jarenlang zwart geweest........ Ze doelde hierbij op 'discriminatie', want zo zei deze feeks, het is hier Baltimore (VS) niet, met andere woorden: hier wordt niet gediscrimineerd en als dat wel gebeurt, moet je maar naar de VS kijken, daar is het veel erger. Benieuwd hoe zij 't zou vinden, als ze gemiddeld drie keer per dag wordt gecontroleerd door de politie......... Dat de politie van bureau De Heemstraat aan etnisch profileren doet, is een ding wat zeker is, en dat is niets anders dan smerige discriminatie!!

Nee het is hier Baltimore niet en die agenten zaten heel beheerst op de man, aldus Zwagerman........... Alweer: 't is dat het zo triest is....... Kortom de ophef is overdreven en degenen die het slachtoffer zijn van discriminatie (wat zij niet wenst te erkennen) moeten maar even naar de situatie in de VS kijken en verder de bek dicht houden. Alsof je tegen een voedselbank klant zegt, die bij god niet weet, hoe de touwtjes aan elkaar te knopen, dat deze maar naar de armen in ontwikkelingslanden moet kijken, daarmee vergeleken leeft deze voedselbank klant 'immers als god in Frankrijk........'
Jezus wat een smerige kuttekop!!! Laten we hopen dat ze zelf met pijlspoed aan de bedelstaf raakt!

Maar de vuiligheid uit de bek van Zwagerman kent geen grenzen, dus moest ze nog even opmerken, dat de politie het ook nooit goed kan doen, dan zijn ze weer te 'soft' en dan weer gaan ze te ver in de ogen van het publiek, die wel hun veiligheid beschermd willen hebben, door diezelfde politie....... Godgloeiendegodverdomme, alsof discriminerend handelen, zoals etnisch profileren ook maar enig nut heeft en veiligheidsbevorderend werkt, terwijl het tegendeel allang bewezen is, je fokt mensen op en het gaat net zo lang goed, tot de kruik barst, zoals afgelopen maandag bleek........

Oh ja, nog vergeten: de lulligste presentator van Radio1, Jurgen van den Berg, had 'weer geweldig z'n huiswerk gemaakt'. Zo zei hij de filmpjes te hebben gezien, maar wilde daar verder weinig over kwijt en het voorval met Henriquez, de aanleiding voor alle ellende, had zondag plaatsgevonden............... Ongelofelijk wat een klotenklapper!!!

Ongeveer een half uur geleden werd bekend gemaakt, dat Mitch Henriquez waarschijnlijk door verstikking om het leven is gekomen en dat is te danken aan de 5 agenten die hem gekneveld op de grond hielden, o.a. middels de nekklem. De 5 agenten zijn intussen op 'non actief' gesteld..... Nu de bezem door dat hele bureau De Heemstraat en alle agenten die zich vuil hebben gemaakt aan discriminatie, dienen strafrechtelijk vervolgd te worden!!!

De eerste bevindingen van het onderzoek door het OM en de politie, schetst dus zowaar een negatief beeld, over het politieoptreden en dat valt me 200% mee. Uitermate vreemd, dat dit soort onderzoeken, niet door onafhankelijke deskundigen wordt gedaan, maar door de Rijksrecherche.... Terecht dat Amnesty International een onafhankelijk onderzoek eist!

* Zie: 'Haagse politie zwaar nalatig bij arrestatie, man overleden...........'

Voor meer berichten over discriminatie, nekklem, zwarte piet, en/of met: Zwagerman, Spruyt, en/of van den Berg, klik op het desbetreffende label onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten